Kakaós fonott kalács
Kakaós fonott kalács
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 1 kg liszt
- 4 tojás
- 6 evőkanál olaj
- 4,5 dl tej
- 10 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
Krém
- 1 kocka Vénusz sütőmargarin
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 22 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszt közepébe csinálunk egy kis lyukat és beleöntjük, majd az olajat és a tojást is hozzáadjuk és puha tésztává gyúrjuk. 1 órán át hagyjuk kelni. Amíg kel, addig elkészíthetjük a krémet. A Vénusz margarint egy nagyon kicsit felmelegítjük, majd a többi hozzávalóval habverő segítségével krémmé keverjük.
Ha duplájára kelt a tészta 9 cipóra osztjuk és egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük a kakaós krémmel és a szélesebbik felénél kezdve feltekerjük. Ezt a többi 8 cipóval is megcsináljuk, majd hármasával összefonjuk.
A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és 150 fokon aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept