Mindig puha mézeskalács
Mindig puha mézeskalács
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 zacskó mézes fűszerkeverék
- 2 tojás
- 2 evőkanál Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg méz
- _Mázhoz_
- 2 tojás fehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 csepp citromlé
- Színtől függően ételszínezék
Elkészítés:
A mézet, cukrot, Vénusz margarint, fűszerkeveréket, gőz fölött megmelegítjük. Ha kihűlt egyenként hozzáadjuk a többi hozzávalót. Mielőtt kinyújtanánk (kb. félcentisre) 1 órát hűtőben pihentetjük. Végül különböző formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire téve betoljuk a sütőbe. Vigyázat a mézeskalácsot nem szabad sokáig sütni! Ha magokkal díszítjük, tojássárgájával megkenjük és a magot rárakjuk. Légkeveréses sütőben 200˙C 8-10 perc
A mázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a citromlével, majd igény szerint tehetünk hozzá ételszínezéket, és kidíszítjük a mézeskalácsot. Jól záródó fém dobozban több hónapig eltartható.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept