Fogyi süti
Fogyi süti
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 4 tojásfehérje
- másfél bögre mák
- másfél bögre darált zabpehely
- másfél doboz 0,1%-os joghurt vagy kefir
- édesítőszer
- ha túl lágynak ítéljük akkor 1-2 evőkanál rizsliszt
- sütőpor
Töltelék
- fél kg zsírszegény túró
- 1 tojásfehérje
- joghurt
- 15 dkg kókuszreszelék
- édesítő
- vanília aroma
- zselatin
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük, összekeverjük a többi
hozzávalókat egy másik tálban majd a felvert tojásfehérje habot hozzáadjuk. Forró sütőben tűpróbáig sütjük. A krém hozzávalóit összekeverjük. Elkészítjük a zselatint a leírtak szerint a krémhez adjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára. Addig a tészta is kellőképpen ki tud hűlni. A kihűlt tésztát kivesszük a formából és a tetejére kenjük a megdermedt krémet, ne sajnáljuk az a jó ha jó vastagon van a tésztán. Tetejét díszíthetjük magas csokoládétartalmú olvasztott étcsokoládéval. :)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept