Royal Charlotte torta (jegesmaci)

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Royal Charlotte torta (jegesmaci)

Hozzávalók 6 személyre

Piskótatekercs

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • l vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál
  • szódabikarbóna
  • citromhéj
  • a kenéshez baracklekvár

Krém

  • 2,5 kanál zselatin
  • 2,5 dl fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • pici citromlé
  • pici só
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg gyümölcs(lehet friss, vagy befőtt)-bármi tetszésünk szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet átszitáljuk, és belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a szódabikarbónát. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb, a sárgáját egy kisebb tálba tesszük. A sárgáját a vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral addig keverjük, amíg el nem kezd fehéredni (1-2 perc).
A fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot, és készre verjük. Ebből a kész tojásfehérje habból kiveszünk, és hozzákeverünk 2 evőkanállal a tojássárgájás masszához, majd ezt az egészet beleöntjük a tojásfehérje habba, és fakanál segítségével, az aromával, és a liszttel együtt óvatosan belekeverjük.

Belekenjük a sütőpapírozott tepsibe, és sütjük. Ha kivettük a sütőből, nagy tiszta, enyhén belisztezett konyharuhára borítjuk, azonnal lehúzzuk róla a papírt, és szorosan feltekerjük. Ha kihűlt megkenjük sárgabaracklekvárral, visszatekerjük, és felszeleteljük.

Kibélelünk vele egy kerekded mély tálat., melyet előzőleg folpackkal béleltünk ki.

A krémhez a bort, cukrot, citromhéjat, zselatint, sót felfőzzük, de nem forraljuk. Majd félre rakjuk hűlni. Ha már majdnem teljesen kihűlt a tejszínt kemény habbá verjük.

A gyümölcsöket megmossuk, a nagyobbakat apróra vágjuk pl: barack, eper, banán, narancs…, de lehet bele tenni málnát, ribizlit is pl. Hozzáöntjük a tejszínhabhoz a boros zselatint, a gyümölcsöket, és összekeverjük. Ne féljünk, ha összetörik a hab, ilyennek kell lennie. A piskótatekerccsel kibélelt formába beleöntjük a krémet, a tetejét is megrakjuk piskóta tekerccsel, ez lesz az alja.! Ha nem marad piskótánk, lehet babpiskótát használni.
Díszíteni lehet tetszés szerint. Én most nyújtható cukormázzal vontam be, és jegesmacit formáztam.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük