Almarózsa
Almarózsa
Hozzávalók 4 személyre
- 1 liter víz
- 7 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliáscukor
- 4 db alma
- 1 csomag leveles tészta
Elkészítés:
Az almákat vágjuk fel vékony szeletekre. Közben a vizet forraljuk fel, tegyünk bele 3 evőkanál kristálycukrot és 2 evőkanál citromlevet. Tegyük az almákat a vízbe, de éppen csak annyi időre, hogy megpuhuljanak picit. Vegyük ki őket és csepegtessük le óvatosan. Tegyük konyhai törlőkendőre.
A leveles tésztát nyújtsuk ki, szeljük fel vékony csíkokra. 4 evőkanál cukrot, 1 teáskanál őrölt fahéjat, és 1 csomag vaníliáscukrot keverjünk össze, majd szórjuk meg a tésztát. Picit nyomkodjuk is bele.
Az almákat tegyük a tésztára, úgy, hogy fedjék egymást, de lógjanak is le picit a tésztáról. A tészta végét behajtjuk az egész alá.
Kivajazott-lisztezett tepsin, közepes hőmérsékleten, 20-25 perc alatt süssük meg, majd ha kihűlt szórjuk meg porcukorral.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept