Sajttal-sonkával töltött kifli
Sajttal-sonkával töltött kifli
Hozzávalók 8 személyre
- 20 dkg sütőmargarin
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 tk cukor
- 1ek só
- 2 dl tej
- 15 dkg füstölt sajt
- 15 dkg sonka
- 2 tojás
Elkészítés:
A langyos tejben a cukor, az élesztő és egy kanál liszt hozzáadásával kovászt készítünk. Amikor felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a vajat, a sót és egy tojást. Alaposan összedolgozzuk, és meleg helyen 40 percig kelesztjük. 4 darabra osztjuk, lisztezett deszkán 0,5 cm vastag körökké nyújtjuk, melyeket egyenként 8 cikkre vágunk. Mindegyik cikkbe sajtot és sonkát teszünk, feltekerjük, sütőlemezre téve 40 percig ismét kelesztjük. Tetejüket tojással megkenjük, durva szemű sóval meghintjük, és forró sütőben 20-30 perc alatt pirosra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept