Epres, barackos, mézes Charlotte

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Epres, barackos, mézes Charlotte

Hozzávalók 6 személyre

Piskótához

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 sütőpor
  • csipet só,
  • sütőpapír

Krémhez

  • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 1 csomag eper ízű főzős pudingpor
  • 1 l tej
  • 1 őszi- vagy sárgabarack befőtt
  • 15-20 dkg eper - bármilyen lehet, friss vagy befőtt is
  • 1 nagy csomag étkezési zselatinpor
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 5 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár
  • folpack
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a vizet, majd a cukrot, lisztet, sütőport, végül a tojássárgákat és egy pici sót.
Én a sütőm lapos tepsijét szoktam használni, ebbe beleteszem a sütőpapírt, ráöntöm a masszát és 180 fokon 8-10 perc alatt készre sül a piskóta.

Egy nedves konyharuhát kiterítek, ráteszem tésztájával lefele a piskótát, és a tetején lévő sütőpapíros felét bekenem vizes ecsettel. A konyharuha segítségével feltekerem a piskótát és hagyom kihűlni, kb. 10-15 perc.

Ezután szétnyitom és egy mozdulattal leveszem róla a sütőpapírt, majd bőven megkenem a piskótát baracklekvárral.
Ismét szorosan feltekerem, úgy hogy a piskótalap vége alul legyen, ezután félreteszem.

A krémhez a pudingokat elkészítem egy lábasba összekeverve a két ízűt a tejjel, cukorral, mézzel és egy kézi habverő segítségével fokozatosan beleadagolom a zselatinport is, állandóan kevergetve, és mikor a puding sűrű lesz, a tűzről levéve belekeverem kanállal az apróra felkockázott gyümölcsöket is, majd kihűtöm.

A margarint a porcukorral habosra keverem és a kihűlt gyümölcsös pudingkrémhez adom.

Egy kb. 24 cm széles, 12-15 cm mély tálat kibélelek folpackkal, a felszeletelt baracklekváros piskótatekercsekkel kirakom, majd az elkészített gyümölcsös pudingkrémet belekanalazom. Tetejét lefedem folpackkal vagy egy tányérral és egy éjszakát hűtőben pihen.
Fincsi és mutatós édesség, másnap könnyen szelhető, tejszínhabbal kínálhatjuk.
Aki gyorsan szeretné elkészíteni, bolti piskótatekercset is használhat és hűtő helyett a fagyasztóba tegye 1 órára dermedni.

1
2
3

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük