Sonkás kiflik
Sonkás kiflik
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg sajt
- 25 dkg gépsonka
- 4 db tojás
- 1 dl Vénusz olaj
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál majonéz
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- csipet só,bors,őrölt kömény
Elkészítés:
Töltelék
A sonkát apróra vágjuk, ha egyben van, akkor reszelhetjük is. 2 tojást megfőzünk, majd lereszeljük és a sonkához
adjuk. A 10 dkg vajat kikeverjük borssal és hozzáadjuk a sonkás tojáshoz, belekeverjük a mustárt és a majonézt is, majd jól összekeverjük. A sajt felét lereszelve belekeverjük.
A tésztához összekeverjük a lisztet, sót, őrölt köményt, hozzáöntjük az olajat és a tejet, majd az élesztőt belemorzsoljuk, jól összegyúrjuk és kelesztjük 1
órán át. Ha megkelt, kör alakúra kinyújtjuk és háromszögekre vágjuk. A háromszögek közepére tölteléket halmozunk és feltekerjük.
16 db kiflit tudunk ebből az adagból készíteni. Megkenjük tojássárgájával a kiflik tetejét, majd a fele sajtot a
tetejükre szórjuk és megsütjük előmelegített sütőben 180ºC-on, 25 percig.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept