Hajtogatott sajtos pogácsa
Hajtogatott sajtos pogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg liszt
- 50 dkg Vénusz sütőmargarin
- 4 db tojás sárgája
- 6 dkg élesztő
- 4 dl tejföl
- só
- cukor
- 1 kg sajt
- tej
Elkészítés:
Felfuttatom az élesztőt. Körülbelül 1 dl langyos tejbe 1 evőkanál cukrot teszek, majd belemorzsolom az élesztőt és kikeverem liszttel, hogy sűrű legyen, és meleg helyen felfuttatom.
Egy nagy tálba beleteszem a lisztet, a sütőmargarint, a tojás sárgáját, a tejfölt és hozzáadom a felfuttatott élesztőt majd összegyúrom az egészet. Sózni addig kell, amíg a tésztán nem érezzük annak ízét. Ha a tészta túl kemény lenne, akkor lehet még bele tejfölt tenni.
Az összegyúrt tésztát fél órát hagyom pihentetni, majd kinyújtom ízlés szerinti vastagságra - de minimum 1 cm-re - és összehajtogatom. Ebben az állapotban hagyom pihentetni újabb 20 percig és megismétlem a nyújtás, hajtogatás műveletet illetve a 20 perc pihenőt. Ezután előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Kiszaggatom, bevagdosom mindegyiknek a tetejét, majd átkenem tojássárgájával és a tetejére sajtot szórok. Picit még hagyom pihenni a tepsiben a pogácsákat, majd sütöm a sütőben addig, amíg meg nem pirul.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept