Kinderszelet

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kinderszelet

Hozzávalók 8 személyre

Tésztához

  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 35 d kg liszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Krémhez

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 dl tejszín
  • habfixáló
  • 1 kevés barackíz
  • tortabevonó vagy 15 dkg fehér csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot, vajat, kakót, tojásokat és a mézet gőz fölött összedolgozzuk. Ha összeolvadt beletesszük a
szódabikarbónával elkevert lisztet, összedolgozzuk. Két cipót készítünk. Kinyújtjuk és 2 lapot sütünk.

Elkészítjük a krémet: a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingot. Hozzáadjuk a tejet és sűrű
krémet főzünk. A vajat habosra keverjük a porcukorral és összedolgozzuk a kihűlt krémmel.
A tejszínt felverjük a fixálóval és ízlés szerint édesítjük.

Az egyik tésztalapot vékonyan megkenjük barackízzel, majd rásimítjuk a krémet. Erre tesszük a tejszínhabot.
Ráhelyezzük a másik tésztalapot, megolvasztjuk a tortabevonót vagy a csokit, (ízlés szerint, alkalomtól függően) és rásimítjuk a tésztára.

Míg meg nem szilárdul díszíthetjük színes cukorkával, marcipánnal vagy egyéb édes ehető dekorral.

Egy napig állni hagyjuk, mivel a méztől kicsit keményebb, de másnapra megpuhul.

Én attól függően díszítem, hogy milyen alkalomra készítem. Húsvétra például színes drazsét teszek rá, karácsonyra színes tortadarából díszeket formálok. Ezért teszek a tetejére fehércsoki öntetet, mivel így mutatósabb.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük