Kinderszelet
Kinderszelet
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 evőkanál kakaó
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 35 d kg liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 dl tejszín
- habfixáló
- 1 kevés barackíz
- tortabevonó vagy 15 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A porcukrot, vajat, kakót, tojásokat és a mézet gőz fölött összedolgozzuk. Ha összeolvadt beletesszük a
szódabikarbónával elkevert lisztet, összedolgozzuk. Két cipót készítünk. Kinyújtjuk és 2 lapot sütünk.
Elkészítjük a krémet: a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingot. Hozzáadjuk a tejet és sűrű
krémet főzünk. A vajat habosra keverjük a porcukorral és összedolgozzuk a kihűlt krémmel.
A tejszínt felverjük a fixálóval és ízlés szerint édesítjük.
Az egyik tésztalapot vékonyan megkenjük barackízzel, majd rásimítjuk a krémet. Erre tesszük a tejszínhabot.
Ráhelyezzük a másik tésztalapot, megolvasztjuk a tortabevonót vagy a csokit, (ízlés szerint, alkalomtól függően) és rásimítjuk a tésztára.
Míg meg nem szilárdul díszíthetjük színes cukorkával, marcipánnal vagy egyéb édes ehető dekorral.
Egy napig állni hagyjuk, mivel a méztől kicsit keményebb, de másnapra megpuhul.
Én attól függően díszítem, hogy milyen alkalomra készítem. Húsvétra például színes drazsét teszek rá, karácsonyra színes tortadarából díszeket formálok. Ezért teszek a tetejére fehércsoki öntetet, mivel így mutatósabb.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept