Fahéjas-zabpelyhes tallér
Fahéjas-zabpelyhes tallér
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg zabpehely vagy zabpehely alapú müzli
- 15 dkg puha Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 10 dkg tejcsokoládé kockákra vágva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
A margarint robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Egy fakanállal dolgozzuk össze a két tál tartalmát.
Sütőpapírra egy kanál segítségével egymástól kb. 4 centire pottyantsunk kis gombócokat és süssük kb. 15 percet. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak, és ropogósak lesznek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció