Mákos szilvás lepény
Mákos szilvás lepény
Hozzávalók 12 személyre
- 25 dkg liszt
- 8 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 dl tejföl
- 1 tojás sárgája
- 8 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 púpozott evőkanál darált dió
A töltelékhez
- 60 dkg szilva
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg búzadara
- 5 dkg tejpor
- 5 dl víz
- fél citrom reszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejfölt, tojássárgát, cukrot és a margarint habosra keverem. A sütőport a lisztben elkeverem, majd a tejfölös masszával összegyúrva, sima tésztát készítek belőle. Lisztezett deszkán kinyújtom, és közepes nagyságú tepsibe belerakom. Előmelegített forró sütőben félig megsütöm, majd langyosra hűtöm.
A szilvát megmosom, leszárítom és kimagozom. A vízbe beleszórom a búzadarát és sűrűre főzöm, majd a szilva kivételével hozzáadom az összes felsorolt anyagot. A tésztára rákenem a tölteléket, belenyomkodom a fél szilvákat és megsütöm. Kockákra vágva kínálom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept