Gesztenyetorta
Gesztenyetorta
Hozzávalók 6 személyre
- 6 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
krémhez
- 1 csomag gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A piskóta alapanyagokat habverővel habosra keverem, majd tortaformába öntöm és 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm 150 fokon.
Ha kihűlt, egy hosszú késsel 3 vékonyabb lapra vágom.
A krémhez felforralom a tejet, hozzáadom a vaníliaaromát, majd a porcukrot, a lisztet és a tojást összekeverem és hozzáadom a tejhez, folyamatos kevergetés mellett. Ezután lehúzom a tűzről és hagyom kihűlni.
A vajat egy kevés porcukorral külön kikeverem, és a kihűlt krémmel együtt hozzákeverem a gesztenyemasszához.
Az elkészült krémet a lapok közé elterítem úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon. A tetejét egy villa segítségével és tejszínhabbal díszítem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept