Így készül a házi lángos
Házi lángos
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg liszt
- 2 pohár kefír
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- sajt
- tejföl
- fokhagyma
- cukor
- só
- olaj
Elkészítés:
Melegítsük langyosra a tejet, tegyünk bele egy kanál cukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel habosra. Egy tálba tegyük bele a lisztet, csináljunk a közepén egy kis lyukat, és öntsük bele az élesztős tejet. Majd tegyük bele a kefírt és a tojásokat és keverjük simára. Fedjük le, és tegyük meleg helyre, majd hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki.
Ezután tenyérnyi nagyságú darabokat szedjünk ki belőle, nyújtsuk ki kézzel nagyon vékonyra, majd forró olajban süssük ki őket.
Ízlés szerint lehet rá fokhagymás tejfölt és sajtot szórni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept