Spenótos-ricottás falatok
Spenótos-ricottás falatok
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csomag leveles tészta
- 250 g ricotta
- 40-45 dkg fagyasztott spenót
- 2 teáskanál só
- parmezán sajt (ízlés szerint)
- tojássárga a kenéshez
Elkészítés:
Felengedjük a spenótot, majd összekeverjük vele a ricottát és a sót. A kihajtogatott levelestésztát 8 egyenlő részre vágjuk.
Az így kapott téglalapok közepébe halmozzuk a tölteléket és összenyomkodjuk a tésztát. Kenjük meg tojássárgával a tetejét, egy kicsit be is vághatjuk, szórjuk meg szezámmaggal és előmelegített sütőben 180 fokon addig süssük, amíg meg nem pirul.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept