Epres túrótorta
Epres túrótorta
Hozzávalók 6 személyre
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt (bele egy kicsi sütőpor)
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg túró
- 1,5 kis zacskó zselatin
- reszelt citromhéj
- citromlé
- 5 púpozott evőkanál porcukor
- 25-30 dkg eper
- fél csomag epres tortazselé
Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótát! Verjünk kemény habbá 3 tojásfehérjét, majd a tojássárgákkal egy külön tálba kikeverünk 3 evőkanál cukrot. Ehhez adjuk hozzá a 3 evőkanál sütőporos lisztet, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk laza mozdulatokkal a habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett formába töltjük és 180 fokon 30 percet sütjük.
Elkészítjük a túrókrémet. A túróhoz hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, a vaníliás cukrot, 5 púpozott evőkanál porcukrot és a felolvasztott zselatint, jól elkeverjük és félretesszük egy kicsit.
Ha kihűlt a piskóta, befedjük eperrel, rákenjük a túrókrémet, majd szintén eperrel díszítjük a tetejét ízlés szerint. Betesszük a hűtőbe és 3-4 órát hagyjuk pihenni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept