Szivárvány szelet

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szivárvány szelet

Hozzávalók 6 személyre

  • 30 dkg fehér marcipán
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 üveg színtelen mandulaaroma
  • 25 dkg liszt
  • _a sziruphoz_
  • 2 dl meggylé
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg meggylekvár
  • zöld és piros ételfesték
  • 20 dkg étcsoki
  • 2 ev keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A marcipánt lereszeled, hozzáadod a vajat, elkevered, majd hozzáadod az aromát és a tojások sárgáit egyenként. Apránként a lisztet, a tojásfehérjét sóval habbá vered és óvatosan hozzákevered.

A tésztát 3 részre veszed. Az egyiket hagyod fehéren, a 2-ba teszel 50 csepp zöld ételfestéket, 3-ba 50 csepp bíborpiros ételfestéket.

A sütőt 175 fokra melegítsd elő!

A tésztákat külön-külön 20x30-as kivajazott tepsiben süsd meg. 15-15 perc alatt megsül. Hagyd hűlni, majd 2dl meggylevet 10 dkg cukorral sziruppá forralsz, hozzáadod az üveg mandulaaromát, pici citromlevet, és az egészet hozzákevered 15 dkg meggylekvárhoz.
A tésztákat kiveszed a tepsiből, egy nagy sütőpapírra fekteted a zöld lapot, megkened a lekváros keverék felével. Ráteszed a fehér lapot, lekvárt, piros lapot. Ha megvan, az egészet egy folpackba tekered jó szorosan, és a tetejére teszel néhány konzervet - így hagyod 30 percig.
Majd kicsomagolod , és hosszában kettévágod.
Mindkettőt megkened langyos baracklekvárral, és csokimázzal.

Csokimáz:

20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 ev keményítő

Gőz felett összeolvasztod és megkened vele a sütit.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük