Szivárvány szelet
Szivárvány szelet
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg fehér marcipán
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 üveg színtelen mandulaaroma
- 25 dkg liszt
- só
- _a sziruphoz_
- 2 dl meggylé
- 10 dkg cukor
- 15 dkg meggylekvár
- zöld és piros ételfesték
- 20 dkg étcsoki
- 2 ev keményítő
Elkészítés:
A marcipánt lereszeled, hozzáadod a vajat, elkevered, majd hozzáadod az aromát és a tojások sárgáit egyenként. Apránként a lisztet, a tojásfehérjét sóval habbá vered és óvatosan hozzákevered.
A tésztát 3 részre veszed. Az egyiket hagyod fehéren, a 2-ba teszel 50 csepp zöld ételfestéket, 3-ba 50 csepp bíborpiros ételfestéket.
A sütőt 175 fokra melegítsd elő!
A tésztákat külön-külön 20x30-as kivajazott tepsiben süsd meg. 15-15 perc alatt megsül. Hagyd hűlni, majd 2dl meggylevet 10 dkg cukorral sziruppá forralsz, hozzáadod az üveg mandulaaromát, pici citromlevet, és az egészet hozzákevered 15 dkg meggylekvárhoz.
A tésztákat kiveszed a tepsiből, egy nagy sütőpapírra fekteted a zöld lapot, megkened a lekváros keverék felével. Ráteszed a fehér lapot, lekvárt, piros lapot. Ha megvan, az egészet egy folpackba tekered jó szorosan, és a tetejére teszel néhány konzervet - így hagyod 30 percig.
Majd kicsomagolod , és hosszában kettévágod.
Mindkettőt megkened langyos baracklekvárral, és csokimázzal.
Csokimáz:
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 ev keményítő
Gőz felett összeolvasztod és megkened vele a sütit.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept