Mentás uborkakoktél parenyicával
Mentás uborkakoktél parenyicával
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg uborka
- 6 db mentalevél
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál só
- 1,5 teáskanál cukor
- 180 g joghurt
- kb. 2 dl ásványvíz
- 12 darab mini paradicsom
- 4 db mini parenyica sajt
Elkészítés:
Az uborkát megtisztítjuk, feldaraboljuk és robotgépbe tesszük a mentalevéllel, olívaolajjal, cukorral, citromlével, sóval és a joghurttal. 2-3 perc alatt simára turmixoljuk, majd kb. 2 dl ásványvízzel felengedjük, pont annyival, hogy egy kellemes, krémes állagot kapjunk.
1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztás előtt kb. 15 percre áttesszük a mélyhűtőbe, hogy a teteje éppen megszilárduljon, de alatta kellemesen kanalazható maradjon a leveskoktélunk.
A tetejére mini paradicsom és mini parenyica sajt kerül.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept