Sajtos-szezámos karfiolroppancs

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajtos-szezámos karfiolroppancs

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 közepes lisztes burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors
  • szerecsendió
  • szezámmag
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítva, rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, miután megfőtt, lecsepegtetjük. A burgonyát szintén héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyanyomóval a karfiollal együtt összetörjük. Hozzáadjuk a két tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval, borssal, pici reszelt szerecsendióval és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy összefogja a masszát, jól formázhatóvá váljon. Lehet hozzátenni zsemlemorzsát is, úgy kevesebb liszt kell hozzá. Minél jobban lecsepegtetjük a karfiolt, és nem főzzük szét a burgonyát, annál kevesebb lisztet vesz fel. Bármilyen formát lehet belőle formázni, meghempergetjük szezámmaggal elkevert zsemlemorzsában és forró olajban aranybarnára sütjük.
Zöld salátával, fűszeres-joghurtos öntettel fogyaszthatjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük