Szalonnás meggyel töltött kacsacomb

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szalonnás meggyel töltött kacsacomb

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db kacsacomb
  • _A páchoz_
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 mokkáskanál, durvára darált színesbors keverék
  • 3 ágacska friss rozmaring
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 dl olaj
  • _A töltelékhez_
  • 10 dkg magozott meggy
  • 5 dkg kockázott bacon
  • 0,5 dl meggypálinka
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • só, bors ízlés szerint
  • _A rizslepényhez_
  • 15 dkg rizs
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 db babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat előző nap megtisztítjuk, kicsontozzuk és bepácoljuk. A páchoz egy jól záródó edénybe tesszük a megtisztított vöröshagymát gerezdekre vágva, a fokhagymát reszelve, vagy aprítva, egy evőkanál baracklekvárt, egy kiskanál színes borsot, 1 kiskanál őrölt köményt, a rozmaring leveleit aprítva, az olajat. A húsba jól belemasszírozzuk a pácot, és lefedve a hűtőben pihentetjük másnapig.

Másnap, egy serpenyőben a bacont lepirítjuk, ha túl sok zsírja van, leöntjük. Rátesszük a magozott meggyet és hozzáadjuk a pálinkát és kevés ideig pirítjuk, míg az alkohol elpárolog. Fűszerezzük egy kevés sóval, borssal és egy pici őrölt szegfűszeggel.
Félretesszük kissé hűlni.

A combfilék mindkét oldalát megsózzuk, a baconös meggyel megtöltjük és hústűvel, vagy zsineggel megkötözzük, de össze is varrhatjuk, hogy ne essen ki belőlük a töltelék.
Abban a serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, kevés zsiradékot teszünk és minden oldalát megkapatjuk, megpirítjuk a töltött húsnak, majd egy magasabb falú edényben pici vizet aláöntve megpároljuk.

A rizslepényhez sós vízben megfőzzük a rizst egy babérlevéllel, majd lecsepegtetjük. Egy tálban a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a burgonyakeményítővel és hozzáadjuk a főtt rizst. Megsózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük. A villával, vagy botmixerrel egy kissé összetörjük a rizst, de nem kell az egészet. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Pár percig hagyjuk pihenni, majd serpenyőben, pici olajon, lassú tűzön, hogy ne égjenek meg hirtelen, tenyérnyi lepénykéket sütünk, minkét felüket szép pirosra.

Egy másik serpenyőben 2 dkg vajon a karikára vágott póréhagymát megdinszteljük pici sóval, borssal.

Tálaláskor a töltött combot éles késsel felszeleteljük, mellé, a rizslepényre halmozzuk a vajban párolt póréhagymát.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük