Túrós lepény tonhalraguval
Túrós lepény tonhalraguval
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg félzsíros tehéntúró
- 15 dkg liszt (teljes őrlésű fehér tönköly)
- 2 db tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 3-4 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 0,5 dl olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- _A raguhoz_
- 160 gr tonhal (konzerv)
- 3 szál újhagyma
- 15 dkg bébi répa
- 10 dkg édes, morzsolt kukorica
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 csomag kapor, ha nincs friss, 2 evőkanál fagyasztott
- 1 db lime, vagy citrom
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A lepényhez, egy nagyobb tálba tesszük a túrót, a tojásokat, a tejfölt, az olajat, sót, borsot és az egészet egy gépi habverővel jól eldolgozzuk. Majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Félretesszük pihenni, míg a ragut elkészítjük.
A raguhoz egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított újhagymát, hozzáadjuk a bébi répát, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk, és mikor már eléggé felhevült, hozzáadjuk a bort, kiforraljuk az alkoholt, majd egy kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk pár percig. Mikor a répa roppanósra párolódott, hozzáadjuk a kukoricát és a lecsepegtetett tonhalat. Beletesszük a tejszínt és a felaprított kaprot, az egészet 2-3 perc alatt összeforraljuk.
A lepények - olajjal vékonyan kikent serpenyőben, mint a palacsintát - mindkét oldalát megsütjük. Tányérra téve, egyik felükre rászedjük a forró ragut, ráhajtjuk a másik felét és a tetejét megszórjuk aprított kaporral és egy-két gerezd lime-ot, vagy citromot kínálunk hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept