Almás-marcipános rolád

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

Gwen Stefani arca nemcsak a retustól olyan művi: szörnyű, mit tett magával a 48 éves énekesnő »

Egy nő a fejére műttette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • _A piskótához_
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál simaliszt
  • _A töltelékhez_
  • 7-8 db közepes alma
  • 10 dkg marcipánmassza
  • 0,5 dl almapálinka
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • _A karamellhez_
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj
  • 0,5-1 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180 fokra, egy nagy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, amit megkenek vajjal és kiszórok liszttel.
A piskótához egy nagyobb tálban a tojásokat és a cukrot, gépi habverő legnagyobb fokozatán, fehéredésig felverem, majd apránként hozzákeverem a lisztet. A masszát beleöntöm a tepsibe és 200 fokon, 10 perc alatt készre sütöm. Miután megsült, a sütőpapír segítségével feltekerem, és így hagyom hűlni.
A töltelékhez az almákat megtisztítom, negyedelem, majd vékony szeletekre vágom. Egy magasabb falú serpenyőben vajat melegítek, majd hozzáadom az almát, a cukrot és a reszelt citromhéjat és fedő alatt, kis lángon párolom. Mikor az alma megpuhult, hozzáadom a gyömbért, a fahéjat és a pálinkát. Nagyobbra veszem alatta a lángot és összeforralom. Ne legyen a töltelék teljesen száraz, mert úgy finom, ha a piskótát átjárja a finom édes, fűszeres szaft. Míg a töltelék hűl, addig elkészítem a karamellt a tetejére.

Egy mártásos edényben felhevítem a cukrot, míg karamell nem lesz belőle, hozzáadom a vajat, majd a tejet és az egészet folyamatosan kevergetve simára forralom. Mikor kész, hagyom egy kicsit hűlni, de csak annyira, hogy ne dermedjen meg teljesen.

A piskótalapot kiterítem, az almatölteléket elsimítom a tetején, és a marcipánt apró darabokra vágva elosztom rajta úgy, hogy mindenhová jusson. Majd az egészet óvatosan feltekerem és tálra téve beborítom a még folyós karamellel. Miután bevontam, hűtőbe téve pihentetem tálalásig, hogy jól összeérjenek az ízek.

1
2
Blog.hu ajánló