Csicseriborsós csirkemell
Csicseriborsós csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg csicseriborsó
- 4 szelet csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál kakukkfű
- 3 db paradicsom
- ízlés szerint só, fekete bors
- 1 kis üveg fekete olívabogyó
- olívaolaj
- liszt a forgatáshoz
Elkészítés:
A csicseriborsót előző esti beáztatás után feltesszük friss vízzel főzni, sóval, őrölt borssal ízesítve puhára főzzük, kb. 1,5-2 óra alatt.
A megtisztított csirkemelleket sózzuk meg kissé, majd forgassuk meg lisztben, és kevés olívaolajon süssük barnára a szeleteket.
Helyezzük el az elősütött csirkemelleket egy tepsiben vagy cseréptálban (a cseréptálat előzőleg legalább fél órára vízbe áztassuk be, és hideg sütőbe szabad betenni, majd fokozatosan emelni a sütési hőmérsékletet). Rendezzük el rajtuk a leszűrt csicseriborsót.
Tegyünk még egy kis olívaolajat abba a serpenyőbe, amiben elősütöttük a húsokat, és dobjuk rá a nagyobb darabokra felvágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymagerezdeket. Adjuk hozzá a nagyobbra összevágott paradicsomokat, majd szórjuk meg 1 teáskanál fahéjjal, 2 evőkanál kakukkfűvel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal. Pároljuk kb. 10 percig gyenge tűzön, majd kanalazzuk rá a csicseris csirkére. Fekete olívabogyóval színesítsük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. (Cseréptálra vonatkozó sütési tudnivalók fentebb találhatók).
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept