Kelt palacsinta
Kelt palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 5 dl tej
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral ízesített 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. Ezután a lisztet, a tojások sárgáját és a maradék tejet belekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, enyhén megsózzuk, és lazán beleforgatjuk a tésztába. Kelesztjük. Forró olajon a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Ízlés szerint dióval, mákkal töltjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept