Tejszínes-boros narancskrémleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tejszínes-boros narancskrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 3-4 db narancs
  • 5 dl habtejszín
  • 1/2 dl narancsszörp
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2-3 ek barna cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • 8 dl narancslé (100%-os)
  • 2-3 db szegfűszeg
  • egy darabka fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy edénybe reszeljük bele egy narancs héját, majd adjuk hozzá a cukrot, a narancsszörpöt és egy kevés narancslét. Jól keverjük el, majd öntsük hozzá a többi narancslét is. Tegyük bele a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegítsük fel. Ekkor öntsük bele a bort, és pár percig lassú tűzön főzzük.

A narancsot pucoljuk meg, majd szedjük gerezdekre, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre vágjunk fel.
A felkockázott narancsot a levesbe tegyük bele, majd forraljuk fel újra.(Főzni nem kell mert szétesik a narancs húsa.)

A pudingport először egy pici tejszínnel keverjük simára, majd keverjük hozzá a maradék tejszínt is.
Folyamatos keverés mellett csorgassuk bele a levesbe, majd óvatosan kevergetve kicsit sűrítsük be.

Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük