Tejszínes-boros narancskrémleves
Tejszínes-boros narancskrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 3-4 db narancs
- 5 dl habtejszín
- 1/2 dl narancsszörp
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2-3 ek barna cukor
- 2 dl édes fehérbor
- 8 dl narancslé (100%-os)
- 2-3 db szegfűszeg
- egy darabka fahéj
Elkészítés:
Egy edénybe reszeljük bele egy narancs héját, majd adjuk hozzá a cukrot, a narancsszörpöt és egy kevés narancslét. Jól keverjük el, majd öntsük hozzá a többi narancslét is. Tegyük bele a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegítsük fel. Ekkor öntsük bele a bort, és pár percig lassú tűzön főzzük.
A narancsot pucoljuk meg, majd szedjük gerezdekre, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre vágjunk fel.
A felkockázott narancsot a levesbe tegyük bele, majd forraljuk fel újra.(Főzni nem kell mert szétesik a narancs húsa.)
A pudingport először egy pici tejszínnel keverjük simára, majd keverjük hozzá a maradék tejszínt is.
Folyamatos keverés mellett csorgassuk bele a levesbe, majd óvatosan kevergetve kicsit sűrítsük be.
Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept