Tejszínes-boros narancskrémleves

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3-4 db narancs
  • 5 dl habtejszín
  • 1/2 dl narancsszörp
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2-3 ek barna cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • 8 dl narancslé (100%-os)
  • 2-3 db szegfűszeg
  • egy darabka fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy edénybe reszeljük bele egy narancs héját, majd adjuk hozzá a cukrot, a narancsszörpöt és egy kevés narancslét. Jól keverjük el, majd öntsük hozzá a többi narancslét is. Tegyük bele a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegítsük fel. Ekkor öntsük bele a bort, és pár percig lassú tűzön főzzük.

A narancsot pucoljuk meg, majd szedjük gerezdekre, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre vágjunk fel.
A felkockázott narancsot a levesbe tegyük bele, majd forraljuk fel újra.(Főzni nem kell mert szétesik a narancs húsa.)

A pudingport először egy pici tejszínnel keverjük simára, majd keverjük hozzá a maradék tejszínt is.
Folyamatos keverés mellett csorgassuk bele a levesbe, majd óvatosan kevergetve kicsit sűrítsük be.

Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.

Blog.hu ajánló