Káposztás tarte tatin

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

Csak napi 10 perc, és nem fulladsz ki: lassú jógagyakorlatokkal is lehet fogyni »

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Káposztás töltelékhez

  • 3 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 közepes méretű káposzta (kb. 1,4 kg-os)
  • bors

Tésztához

  • 300 g liszt + kevés a nyújtáshoz
  • 200 g hideg vaj kis kockákra vágva
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

1. A káposztát lereszeljük vagy apróra vágjuk. Én késes betétű robotgépre egyszerűsítettem a dolgot. Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a káposztát, és mérsékelt lángon addig dinszteljük, amíg aranybarna nem lesz. Közben sózzuk, borsozzuk. Én több lépésben szoktam borsozni, így máshogy jön ki a bors íze.
2. A tésztához az átszitált lisztet egy tálba tesszük és hozzákeverjük a sót. Gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a vajat. Akkor jó, ha morzsás. Nem kell homogénnek lennie. Majd beleforgatjuk a cukrot. A tojássárgáját összekeverjük egy evőkanál hideg vízzel, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, rakhatunk bele még egy evőkanál hideg vizet. Amíg a káposzta elkészül, a hűtőben tartjuk.
3. Egy tortaformát (vagy 2 kisebbet) vastagon kivajazunk (nem kell spórolni, mert ez jót tesz a káposztának és így könnyebben ki is jön a formából). A tésztát kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a forma. A tortaformába tesszük a káposztát, amit beborítunk a kinyújtott tésztalappal. A kilógó részeket betűrjük a szélénél. Megszurkáljuk és 160°-os sütőbe tesszük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Kisülés után 5 percet várjunk, majd egy másik tálat a tetejére rakunk és megfordítjuk. Ha szükséges, előtte a széleket egy késsel meglazíthatjuk.

Blog.hu ajánló