no

Karfiol pongyolában

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Karfiol pongyolában

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 közepes nagyságú karfiol
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • só, bors
  • kicsi mustár
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük, lecsorgatjuk.
A vajat, tojássárgáját, lisztet a tejföllel habosra keverjük, sóval, borssal, mustárral ízesítjük és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk, a massza felét beleöntjük, rátesszük a karfiolt, ráöntjük a massza másik felét és sütőben szép pirosra sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük