Karfiol pongyolában
Karfiol pongyolában
Hozzávalók 4 személyre
- 1 közepes nagyságú karfiol
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál reszelt sajt
- só, bors
- kicsi mustár
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük, lecsorgatjuk.
A vajat, tojássárgáját, lisztet a tejföllel habosra keverjük, sóval, borssal, mustárral ízesítjük és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk, a massza felét beleöntjük, rátesszük a karfiolt, ráöntjük a massza másik felét és sütőben szép pirosra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept