Diós csiga - magyaros csiga
Diós csiga - magyaros csiga
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 1 kg liszt
- 5 dl tej
- 2 dl olaj
- 3 ek cukor
- 1 kocka élesztő
- 1 tk só
Diós töltelék
- 3,5 dl tej
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 5 ek cukor
- 10-20 dkg darált dió
Magyaros töltelék
- fél rúd kolbász
- 2ek 20%os tejföl
- ketchup
- párizsi
- kockázott bacon
- pizza fűszerkeverék
- hagyma
Elkészítés:
Tésztához az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, cukrot, maradék tejet, olajat, sót, majd mikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk. Kétszeresére kelesztjük.
Míg kel, a pudingot felfőzzük, mikor kész, hozzákeverjük a diót.
4 részre osztjuk a tésztát, ebből kettőt a diós töltelékkel készítünk el. Nagy téglalappá nyújtjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, és feltekerjük. Hagyjuk kicsit kelni, majd 45°-os szögben tartva a kést, felszeleteljük. A sütőlapra fektetve rakjuk, megkenegetjük tojással, majd 180°-ra előmelegített sütőben sütjük ki.
A magyaroshoz a kolbászt aprítógépbe karikázzuk(friss, nem száraz kolbásszal az igazi), ízlés szerint adunk hozzá ketchupot és tejfölt (ezt még később is lehet korrigálni), majd összeaprítjuk, hogy jó krémes legyen. A parizert és a hagymát is felkockázzuk, és a baconnel együtt a krémhez adjuk. Miután kész, ugyanúgy járunk el, mint a diós csigáknál.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept