Muszaka batyuban

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Gyors frizura rövid hajból: elfedi a zsírosodó tincseket »

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Bárány batyuhoz

  • 1 báránycomb csontozva, darálva
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 1 doboz hámozott egész paradicsomkonzerv (400g) kimagozva
  • 1 lapos teáskanál fahéj
  • 1 lapos teáskanál cukor
  • bors
  • 12 réteslap

Mentás padlizsánkrémhez

  • 4 db közepes padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál joghurt
  • 1 kis csokor menta levelei
Recept idők

Elkészítés:

1. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk rajta a darált bárányt, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Így felforraljuk, hozzáöntjük a leturmixolt paradicsomot, a fahéjat és a cukrot. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a bárány puha lesz, illetve, amíg a leve el nem fő.

2. Kiveszünk 1 réteslapot, megkenjük vékonyan olívaolajjal félbehajtjuk, majd így is megkenjük, ezt is félbehajtjuk. Ráhalmozunk egy adagot a bárányból, és a réteslap négy sarkát összefogjuk, úgy, hogy batyu legyen belőle. Hústűvel, vagy vízbe áztatott fogpiszkálóval rögzítjük. Sütőben aranybarnára sütjük, majd a tűt óvatosan kihúzzuk belőle.

2. A padlizsánokat sütőben magas hőfokon krémesre sütjük. A héját lehúzzuk, és az összes többi hozzávalóval leturmixoljuk. A batyukhoz kínáljuk.

Úgy a legfinomabb, ha a batyu még meleg, de a padlizsánkrém hideg. Ezért azt célszerű előbb megcsinálni, és hűtőbe rakni egy pár órára.

Blog.hu ajánló