Mozzarellás, darált húsos ravioli

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

A magyar színésznő különös dologgal oldja a feszültséget - Te kipróbálnád? (x)

beauty and style

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 300 gramm liszt
  • 3 tojás
  • csipet só

Töltelék

  • 30 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg mozzarella
  • bors, oregánó
  • bazsalikom

Carbonara szósz

  • 2 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg baconszalonna
Recept idők

Elkészítés:

A tészta elkészítése igen egyszerű: 100 gramm liszthez 1 tojást teszek, kevés sót szórok hozzá és alaposan összegyúrom. 4 embernek való adagot 300 gramm lisztből, 3 tojásból és sóból gyúrtam. Lisztnek jó a finomliszt is, de ha lehetőségetek van \"00\"-ás liszthez hozzájutni, inkább abból érdemes gyúrni, mert egy igen rugalmas, könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kapunk belőle.

Miután összegyúrtam puha és rugalmas kis gombóccá, fóliába csomagoltam és betettem a hűtőbe 1 órát pihenni.
1 óra múlva elővettem a tésztagépemet és fokozatosan a legvékonyabbra nyújtottam a tésztámat. Akinek nincs tésztagépe, a sodrófa ugyanúgy megteszi. Miután a tésztát kinyújtottam, egy igen ügyes kis szerkentyűt vettem igénybe a ravioli elkészítéséhez. Ez a szerkentyű Ukrajnából származik, és egy kedves barátnőm szokta igen gyakran használni, de most kölcsönadta, hogy minél kevesebbet kelljen kínlódnom a töltött finomság elkészítésével.

A használata igen egyszerű, rá kell teríteni a tésztát, majd a lukakba a tésztára tenni a tölteléket, aztán újra leborítani egy réteg tésztával és sodrófával jó alaposan átmenni rajta, hogy a kis raviolik szétváljanak egymástól és könnyen ki lehessen venni a formából.

És a töltelék, amit a tésztapárnácskákba tettem:
30 dkg darált pulykahúst 1 fej apróra vágott vöröshagymával összepároltam, oregánóval és bazsalikommal fűszereztem, sóztam, borsoztam, majd amikor kész lett és kihűlt, hozzáreszeltem kb. 10 deka mozzarellasajtot és alaposan összekevertem.
Ezt a finom tölteléket tettem a tésztalapok közé, majd lobogó sós vízben kb 5 perc alatt készre főztem.

TIPP: ha csak másnap szeretnénk elfogyasztani a tésztát, érdemes 1 percig forró vízben előfőzni, olívaolajjal meglocsolni és max. 24 órát hűtőben tárolni. Közvetlen fogyasztás előtt kell kifőzni teljesen!

Az elkészült tésztához carbonara szószt csináltam, azaz, amíg a tészta főtt, én apróra vágott baconszalonnát megpirítottam egy serpenyőben, majd a kifőtt tésztát beleforgattam, kicsit még átforrósítottam. Aztán lezártam alatta a gázt, és hozzáöntöttem 3 tojássárgája és 2 dl tejszín keverékét, majd jól összekevertem a tésztával.(Ha nem zárom le, akkor a tojássárgás tejszín rántotta lesz és nem szósz!) Így a mártás egy selymes, lágy szószként vonta be a tésztát. Isteni élmény, érdemes kipróbálni!

1
2
Blog.hu ajánló