Rántott camembert dióbundában
Rántott camembert dióbundában
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg fekete szeder
- 4 db camembert sajt
- 15 dkg darált dió
- 1 nagy tojás (vagy két kicsi)
- 6 dkg diabetikus áfonyalekvár
- só
- frissen őrölt szerecsendió
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Mossuk meg a szedret és kevés vízzel, valamint az áfonyalekvárral tegyük fel főni.
Időnként keverjük meg, és rotyogtassuk addig, míg a gyümölcs megpuhul, kicsit szétfő. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá. Ha elkészült, kóstoljuk meg, hogy kell-e még édesíteni.
A tojást egy csipet sóval és frissen őrölt szerecsendióval verjük fel.
Mártsuk bele a sajtokat úgy, hogy mindenhol érje a tojás, majd forgassuk meg a darált dióban.
Igen, a lisztet szándékosan kihagytam. A camembert sajtot liszt nélkül is jól be tudja vonni a tojás, akkor hát spóroljunk a szénhidráton!
Forró olajban süssük mindkét oldalát addig, amíg megpirul rajta a dió.(Óvatosan, két lapáttal fordítsuk meg!)
Tálaljuk a szedermártással. Köretnek leginkább párolt rizs illik hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept