Kelt krémes

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kelt krémes

Hozzávalók 6 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 nagyobb tojássárgája
  • 4 dl langyos tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • másfél evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • _A kakaós krémhez_
  • 24 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 2 tojás fehérje
  • lekenéshez tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt kevéske langyos tejben a kristálycukorral, lisztel felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. A tésztát tálba tesszük, majd kb. 45 percet meleg helyen pihentetjük, míg a duplájára nem kel.

Közben elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kakaót, majd a tojásfehérje habot is.

Amikor a tészta megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk vékony, téglalap alakra. Megkenjük a téglalapot a kakaós krémmel, majd a bejglikhez hasonló módon feltekerjük. A végeket kicsit benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.

Ha már mindegyik cipóval végeztünk, akkor a 2 csíkot fonjuk össze. Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd hagyjuk még 15-20 percet pihenni. Sütés előtt kenjük le egy enyhén felvert tojással. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

1
2
3

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük