Kelt krémes
Kelt krémes
Hozzávalók 6 személyre
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 nagyobb tojássárgája
- 4 dl langyos tej
- 2 evőkanál étolaj
- másfél evőkanál kristálycukor
- csipet só
- _A kakaós krémhez_
- 24 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- 2 tojás fehérje
- lekenéshez tojássárgája
Elkészítés:
Az élesztőt kevéske langyos tejben a kristálycukorral, lisztel felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. A tésztát tálba tesszük, majd kb. 45 percet meleg helyen pihentetjük, míg a duplájára nem kel.
Közben elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kakaót, majd a tojásfehérje habot is.
Amikor a tészta megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk vékony, téglalap alakra. Megkenjük a téglalapot a kakaós krémmel, majd a bejglikhez hasonló módon feltekerjük. A végeket kicsit benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Ha már mindegyik cipóval végeztünk, akkor a 2 csíkot fonjuk össze. Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd hagyjuk még 15-20 percet pihenni. Sütés előtt kenjük le egy enyhén felvert tojással. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció