Van Po-fánk
Van Po-fánk
Hozzávalók 6 személyre
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 6 dkg cukor
- csipet só
- szerecsendió
- fahéj
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 35 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 tojásfehérje
- rumaroma
- mandulaaroma
- ételszínező
- díszítő cukrok
Elkészítés:
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ezután a liszthez keverjük, a maradék tejjel, cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, tojással és vajjal. Összegyúrjuk és 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából gyúrhatunk gombócokat, melyek közepébe lyukat fúrunk, vagy kinyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval karikát szaggatunk. A lényeg hogy kerek legyen és lyukas :) Forró olajban sütjük ki őket.
A cukormázhoz a tojásfehérjét összekeverjük porcukorral, ízlés szerint színezzük, ízesítjük. Csokival is be lehet vonni, és míg a máz ragad, díszíthetjük díszítőcukrokkal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept