Virslileves
Virslileves
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg füstölt virsli
- 25 dkg savanyú káposzta
- 4-5 ek. sűrített paradicsom
- 2 szem burgonya
- 1 nagy sárgarépa
- só, bors, pizza v. olasz fűszerkeverék
- 1 ek. cukor
- Ízlés szerint bacon szalonna
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
2 ek. olajon megpirítjuk (a bacont, majd) a megtisztított és apróra vágott répát és burgonyát. Ha jól átforrósodott, befűszerezzük, rászórjuk a cukrot, s 1-2 keverés után azonnal a savanyú káposztát. (Én a könnyebb fogyaszthatóság érdekében egy konyhai ollóval el szoktam vagdosni a káposztát, ne legyenek olyan hosszúak a szálai.) Kevergetem néhány percig, s ha újra átforrósodott, jöhet a sűrített paradicsom. Még 1-2 percnyi kevergetés után felöntjük fél liter vízzel, majd ha felforr, megismételjük még 2x. Összesen 1,5 liter vizet öntünk hozzá, majd főzzük kb. 25-30 percig. Belerakjuk a felkarikázott virslit is, és forrástól még 10 percig főzzük.
Akinek úgy jobban tetszik, eheti tejföllel is, de anélkül is nagyon ízletes, laktató leves gyereknek, felnőttnek egyaránt. A zöldségek sosem fognak puhára főni, roppanósak maradnak a pirítástól és a cukortól, ezért kell apróra vágni őket.
Próbáljátok ki, nálunk nagy kedvenc.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept