10 isteni húspác

Különleges fogásokhoz

Vendégeket vársz a hétvégére? Ha néhány nappal előtte bepácolod a husikat, garantáltan mennyei vacsorával kápráztathatod el őket!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Chilis pác

Hozzávalók:

  • 2 nagy chilipaprika
  • 10 szem szegfűbors
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 újhagyma
  • 2 mokkáskanál cukor
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 2 evőkanál olaj

Mozsárban vagy konyhai robotgépben dolgozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává.

Kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd őket tálba, és fedd le azt. Legalább egy órát hagyd állni.

Pác csirkéhez

Hozzávalók:

  • tej
  • fokhagyma

Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.

Pác marhahúshoz

Hozzávalók:

  • olaj
  • őrölt bors
  • vöröshagyma

A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. Csomagold be az egészet, és hideg helyen hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd a husit.

Vadaspác

Hozzávalók:

  • víz
  • 3 dl 10%-os ecet
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • feketebors
  • 1 dkg koriander
  • 5 dkg só

Tedd a vízbe a hozzávalókat, majd forrald a levet egy órán át. Ezután szűrd le, várd meg, míg kihűl, és öntsd a húsra úgy, hogy ellepje. A lefedett edényt tedd hideg helyre, két-három napra.

Csípős, paradicsomos pác

Hozzávalók:

  • 1 dl borecet
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál csípős ketchup
  • 2 kávéskanál erős paprika
  • 1 kávéskanál bors

A sót és a cukrot oldd fel az ecetben, majd add hozzá a többi hozzávalót. Kend be vele a hús mindkét oldalát, és tedd hűtőbe legalább egy napra.

Fokhagymás-gyömbéres pác

Hozzávalók:

  • 5 újhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál szójamártás
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál sherry
  • bors
  • 2 kávéskanál gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma

A hagymát aprítsd fel, törd össze a fokhagymát, és keverd őket a többi hozzávalóhoz. Kend be a húst jó alaposan a péppel, és hagyd állni pár órán keresztül.

Joghurtos-korianderes pác

Hozzávalók:

  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál koriander

A fokhagymát zúzd össze, a koriandert morzsold apróra, keverd őket a többi hozzávalóhoz, majd ebbe áztasd a husikat. Szárnyasok pácolására használd.

Oregánópác

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál kefir
  • 1 evőkanál oregánó
  • bors
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál grappa

Keverd össze a kefirt az olajjal, a citromlével, a grappával és a mustárral, majd ízesítsd a fűszerekkel. Ezt a pépet masszírozd bele a hússzeletekbe.

Boros pác

Hozzávalók:

  • 2 dl szójaszósz
  • 1 dl méz
  • 1 dl tokaji édes fehérbor
  • őrölt bors
  • koriander

A hozzávalókat főzd össze az első rottyanásig. Ha kihűlt, pácold a lébe a húst. A legideálisabb csirkemellhez.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Teriyaki pác

Hozzávalók:

  • 2,5 dl száraz sherry
  • 2,5 dl olaj
  • 2,5 dl szójaszósz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál reszelt gyömbér

Az egészet keverd össze, és hagyd a húst egy éjszakán át benne pácolódni. Csirkéhez a legjobb!

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük