Tejszínes lazacfilé tésztával
Tejszínes lazacfilé tésztával
Hozzávalók 4 személyre
- 30-40 dkg lazacfilé
- 2 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db közepes nagyságú vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 cs. petrezselyemzöld
- 1 db citrom
- fehér őrölt bors
- só
- ételízesítő
- kb. 2-3 evőkanálnyi olívaolaj
- kb. 40 dkg tészta
Elkészítés:
1. Először is a lazacfiléből a szálkákat /legjobb a szemöldökcsipesz/ eltávolítjuk, megmossuk és leszárítjuk.
2. A filéket kb. 2x2 cm nagyságú kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben olívaolajon kérget sütünk rájuk, majd fűszerezzük sóval, kevés ételízesítővel, és fehér őrölt borssal. Ez kb. 10 perec alatt elkészül. A lazackockákat kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
3. A visszamaradt olajban (ha kell, pótoljuk az olajat) apró kockára vágott vöröshagymát, és a szeletekre szelt fokhagymát megfonnyasztjuk. A hagymákra ráöntjük a fehérbort, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a főzőtejszínt, és ezeket jól kiforraljuk. Majd ízesítjük citromlével. Ha szükséges, önthetünk hozzá még a borból, ez a mártás sűrűségétől függ.
4. Közben kifőzzük a tésztát. Ez lehet pl. penne, fusilli, kiskagyló, orsó. De színes tésztával még mutatósabb.
5. Az elkészült mártásba belekeverjük a kifőtt tésztát, a lazackockákat és óvatosan összekeverjük, majd tálaljuk. Aki szereti savanykásabban, az még csepegtethet rá a citrom levéből.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept