Tejszínes lazacfilé tésztával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tejszínes lazacfilé tésztával

Hozzávalók 4 személyre

  • 30-40 dkg lazacfilé
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 db citrom
  • fehér őrölt bors
  • ételízesítő
  • kb. 2-3 evőkanálnyi olívaolaj
  • kb. 40 dkg tészta
Recept idők

Elkészítés:

1. Először is a lazacfiléből a szálkákat /legjobb a szemöldökcsipesz/ eltávolítjuk, megmossuk és leszárítjuk.
2. A filéket kb. 2x2 cm nagyságú kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben olívaolajon kérget sütünk rájuk, majd fűszerezzük sóval, kevés ételízesítővel, és fehér őrölt borssal. Ez kb. 10 perec alatt elkészül. A lazackockákat kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
3. A visszamaradt olajban (ha kell, pótoljuk az olajat) apró kockára vágott vöröshagymát, és a szeletekre szelt fokhagymát megfonnyasztjuk. A hagymákra ráöntjük a fehérbort, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a főzőtejszínt, és ezeket jól kiforraljuk. Majd ízesítjük citromlével. Ha szükséges, önthetünk hozzá még a borból, ez a mártás sűrűségétől függ.
4. Közben kifőzzük a tésztát. Ez lehet pl. penne, fusilli, kiskagyló, orsó. De színes tésztával még mutatósabb.
5. Az elkészült mártásba belekeverjük a kifőtt tésztát, a lazackockákat és óvatosan összekeverjük, majd tálaljuk. Aki szereti savanykásabban, az még csepegtethet rá a citrom levéből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük