Rozmaringos foccacia

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rozmaringos foccacia

Hozzávalók 6 személyre

  • 500 g liszt
  • 2 tk só
  • 1 tasak szárított élesztő vagy egy fél csomag friss élesztő
  • 80 ml olívaolaj
  • kb. 2 dl meleg víz
  • egy kis olaj a kelesztéshez
  • 1 csokor friss rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, sót, élesztőt, olívaolajat, és elég meleg vizet összegyúrunk kézzel vagy dagasztókaros robotgéppel kb. 10 perc alatt, hogy puha, de nem ragadós, laza tésztát kapjunk.
Egy labdát formázzunk a tésztából, és jól belisztezett ujjal nyomjuk meg egy kicsit az oldalán. Ha eltűnik a lyuk, a tészta visszaugrott, akkor kész. Ha marad a mélyedés, gyúrjuk tovább. Az oválisra formált tésztát helyezzük kilisztezett tepsibe. Fedjük le a tésztát lazán olajozott folpackkal, ügyelve arra, hogy légmentesen zárjon.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Hagyjuk a tésztát meleg helyen duplájára kelni.
Ha megkelt, akkor a lisztezett mutatóujjal nyomjunk lyukakat a tésztára, ahogy tetszik. Vágjunk kb. 3 cm-es szál rozmaringokat, és nyomjuk a lyukakba. Szórjuk meg tengeri sóval a tésztát, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Vegyük ki a sütőből, szitáljuk meg egy kis olívaolajjal, és hagyjuk kihűlni a tepsiben.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük