Karfiolleves
Karfiolleves
Hozzávalók 4 személyre
- csirkeaprólék /szárny, nyaka, far-hát stb./
- egy kis fej karfiol
- sárgarépa
- zöldség
- karalábé
- 1 fej kicsi hagyma
- kevés zsír
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítés:
A kis fej hagymát kevés zsíron megpirítom, belerakom a csirkeaprólékot, fűszerezem, a pirospaprika kimaradt a hozzávalókból egy keveset abból is szórók bele, felengedem forró vízzel. Kb. 6 literes fazékban szoktam főzni, mert nagyon leveses a családom és egyik kedvence ez a leves. Tehát mikor felengedtem meleg vízzel, belerakom a szépen összevágott zöldségeket, együtt főzőm kb. 1 órát, ezt követően vagy kis kocka tésztát teszek hozzá - amivel még vagy öt percig főzőm-, vagy ha nagyon finomat akarok készíteni, májgaluskát szaggatok bele. Ezzel igazán fenségessé téve a levest!!!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept