Csirkemellsaláta
Csirkemellsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- kevés ételízesítő a főzőléhez
- 50 dkg kígyóuborka
- 6 db tojás
- 50 dkg csemegekukorica
- 0,5 dl fehérbor
- 1 kis fej saláta
Tartármártáshoz
- 4 dl tejföl
- kb. 2 dl majonéz
- 2 teáskanál mustár
- csipetnyi só
- pár csepp citromlé
- 2 csapott kávéskanál porcukor
- csipetnyi őrölt fehérbors
Elkészítés:
A 60 dkg csirkemellfilét 1,5 liter ételízesítős vízben (ha van csontleves vagy húsleves abban még finomabb ) puhára főzzük. Ha kihűlt a hús, kisebb csíkokra vágjuk.
Ugyanígy csíkokra vágjuk a kígyóuborkát, amit kicsit megsózunk, hogy a levét ki lehessen nyomni. A tartármártáshoz a hozzávalókat tetszőleges sorrendben egy tálba tesszük, majd kb. két percen keresztül kikeverjük. Egy mély tálba tesszük a tartármártást, ebbe óvatosan belekeverjük, beleforgatjuk a húst, a levétől kinyomkodott uborkát, 6 db kockára vágott főtt tojást, és az 50 dkg csemegekukoricát. Végül 0,5 dl fehérborral, mustárral és őrölt fehérborssal ízesítjük. Jól lehűtve, salátalevéllel bélelt kehelyben tálaljuk. Ha van idő, akkor 2-3 órára a hűtőbe téve még jobban összeérnek az ízek.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept