no

Csirkemellsaláta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csirkemellsaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • kevés ételízesítő a főzőléhez
  • 50 dkg kígyóuborka
  • 6 db tojás
  • 50 dkg csemegekukorica
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 kis fej saláta

Tartármártáshoz

  • 4 dl tejföl
  • kb. 2 dl majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • csipetnyi só
  • pár csepp citromlé
  • 2 csapott kávéskanál porcukor
  • csipetnyi őrölt fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A 60 dkg csirkemellfilét 1,5 liter ételízesítős vízben (ha van csontleves vagy húsleves abban még finomabb ) puhára főzzük. Ha kihűlt a hús, kisebb csíkokra vágjuk.
Ugyanígy csíkokra vágjuk a kígyóuborkát, amit kicsit megsózunk, hogy a levét ki lehessen nyomni. A tartármártáshoz a hozzávalókat tetszőleges sorrendben egy tálba tesszük, majd kb. két percen keresztül kikeverjük. Egy mély tálba tesszük a tartármártást, ebbe óvatosan belekeverjük, beleforgatjuk a húst, a levétől kinyomkodott uborkát, 6 db kockára vágott főtt tojást, és az 50 dkg csemegekukoricát. Végül 0,5 dl fehérborral, mustárral és őrölt fehérborssal ízesítjük. Jól lehűtve, salátalevéllel bélelt kehelyben tálaljuk. Ha van idő, akkor 2-3 órára a hűtőbe téve még jobban összeérnek az ízek.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük