Rakott karaj

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1,5 kg karaj
  • pici zsír
  • 5 db száraz zsemle
  • 5 db tojás
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg sajt
  • 1 cs. petrezselyem
  • 1 doboz liba- vagy kacsamájkrém
  • 1 kis pohár tejföl
  • + még 1 db tojás a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A húst besózzuk, pici borsot és őrölt majoránnát szórunk rá, egyben, csont nélkül megpároljuk kevés zsírban, és vízben fedő alatt időnként forgatva kb. 1 órát hagyjuk így. Ha puha a hús, hagyjuk kihűlni és szeletekre vágjuk. A töltelékhez a zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk az 5 db tojást. 1-2 tojásfehérjét tegyünk félre, nehogy túl híg legyen a töltelék. Kis fej vöröshagymával az összevágott gombát megpároljuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a doboz májkrémet, összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Csak akkor tesszük bele az összes fehérjét, ha kemény a töltelék. Készítettem már apróra vágott főtt tojással is, kis padlizsánnal is, úgy még mutatósabb a töltelék. Egy jénai tálat kizsírozunk (én egy 30 x 20 cm-eset, kb. 8-10 cm magasat szoktam, azzal pont tele lesz). Lerakunk 1 sor szeletelt húst, rá 1 sor tölteléket, azután ismételjük úgy, hogy tetejére töltelék kerüljön. 1 pohár tejfölt kikeverünk 1 tojássárgával, belereszeljük a sajtot, és ráöntjük a tetejére. Szép lassan megsütjük a sütőben, úgy hogy a teteje szép rózsaszín legyen, nehogy leégjen. Vendégeink kedvenc húsétele. Hidegen szeletelve csodálhatjuk meg igazán a főztünket, de nálunk sokszor nincs ideje kihűlni sem, viszont melegen nem marad egyben, szeleteléskor szétesik. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Blog.hu ajánló