Sárgabarackos muffin
Sárgabarackos muffin
Hozzávalók 6 személyre
- sárgabaracklekvár
- 2 tábla étcsoki
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ebbe jön az olvasztott vaj, majd 4-5 ek baracklekvár(ízlés szerinti mennyiség). A lisztet a sütőporral habosra keverjük, majd a masszához dolgozzuk. 180°-os előmelegített sütőben sütjük őket. Miután megsültek, egy kicsit várunk, míg a tetejük picit keményebb lesz, de még jó meleg. Késsel lyukat vágunk a muffinokba, amit baracklekvárral kenünk ki, majd visszarakjuk a kivágott tésztát. A tetejére ganache krémet készítünk. Az egy dl tejszínt felforraljuk, és ebbe tördeljük az étcsokit. Miután elolvadt benne a csoki, és egynemű, hűtjük egy kicsit, míg jó kis krémes állagú lesz. Ezután megkenjük a muffinok tetejét, és megszórjuk díszekkel. Hűtőben szépen megszilárdul a csoki a tetején.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept