24 órás lángos
24 órás lángos
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg liszt
- 1 pohár tejföl
- fél liter tej
- 1 db tojás
- 5 dkg élesztő
- 5 csapott kávéskanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat lazán összekeverjük, nem kell sokáig dagasztani. Az élesztőt nem futtatjuk, csak belemorzsoljuk. Jól kiolajozott nylonzacskóban 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeljen. Egy hétig is eláll! Mikor megkívánjuk, annyit tépünk le a masszából, amennyire szükségünk van, és bő, forró olajban kisütjük. A tetejét gazdagíthatjuk tejföllel, reszelt sajttal. Fortélya a lángos készítésének, hogy a zacskóból olajos kézzel szakítunk ki darabokat, amelyeket belülről kifelé haladva körkörösen húzogatva formálunk, így tesszük a forró olajba. Vigyázzunk, hogy a nylonzacskóban legyen elég hely, mivel a tészta két-háromszorosára is megdagadhat, ha hosszabb ideig tároljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept