no

24 órás lángos

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

24 órás lángos

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg liszt
  • 1 pohár tejföl
  • fél liter tej
  • 1 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 5 csapott kávéskanál só
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat lazán összekeverjük, nem kell sokáig dagasztani. Az élesztőt nem futtatjuk, csak belemorzsoljuk. Jól kiolajozott nylonzacskóban 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeljen. Egy hétig is eláll! Mikor megkívánjuk, annyit tépünk le a masszából, amennyire szükségünk van, és bő, forró olajban kisütjük. A tetejét gazdagíthatjuk tejföllel, reszelt sajttal. Fortélya a lángos készítésének, hogy a zacskóból olajos kézzel szakítunk ki darabokat, amelyeket belülről kifelé haladva körkörösen húzogatva formálunk, így tesszük a forró olajba. Vigyázzunk, hogy a nylonzacskóban legyen elég hely, mivel a tészta két-háromszorosára is megdagadhat, ha hosszabb ideig tároljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük