Rántott töltött káposzta
Rántott töltött káposzta
Hozzávalók 6 személyre
- 2 db közepes fej kelkáposzta
- 1 kg darált hús
- 3 db áztatott zsömle vagy 3 szelet kenyér
- 3 egész tojás
- ízlés szerint fokhagyma,só,bors,fűszerkömény és őrölt pirospaprika
A panírozáshoz
- liszt
- tojás
- zsömlemorzsa
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A húsból, tojásból, zsömléből, a fűszereket ízlés szerint adagolva fasírtmasszát készítünk. A kelkáposztákat leveleire bontjuk (az apróbb leveleket nem használjuk fel, jó lesz levesbe, főzeléknek). A kelkáposztaleveleket megmossuk, a középső vastag erezetét kivágjuk. Készítünk 1-1,5 liter ételízesítős vizet és felforraljuk. A leveleket 4-5-ösével belerakjuk és néhány perces abálás után lyukacsos szedőkanállal kiszedjük. A félig kihűlt kelkáposztalevelekbe (mint a töltött káposztába)fasírttölteléket rakunk, begöngyöljük, a két végét szorosan bedugjuk. Az így elkészült töltelékeket lisztbe, tojásba, zsömlemorzsába forgatva panírozzuk és bő olajban pirosra sütjük. Melegen és hidegen is nagyon finom. Köretként majonézes krumplisalátát készítünk hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept