Cseresznyés krokodil süti
Cseresznyés krokodil süti
Hozzávalók 6 személyre
- 16 dkg liszt
- kb. 1,7 dl tej
- 3,5 dkg olvasztott margarin
- 1-2 ek folyékony édesítőszer
- 1/2 csomag instant élesztő
- pici só
- kenéshez 1 tojás
- 30 dkg cseresznye
- zabkorpa
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, langyos tejet, margarint, sót, édesítőt, ezekből lágy tésztát gyúrunk, majd 1 órán át kelesztjük.
Ha a tészta a duplájára kelt, kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd képzeletben 3 részre osztjuk. A középső harmadba tesszük a tölteléket: a zabkorpával összekevert cseresznyét. Az alsó és a felső részt ferdén párhuzamos vonalakkal bevagdossuk kb. 8 cm mélyen, majdnem a töltelékig. A bevágott részeket jobbról-balról felváltva, keresztben egymásra hajtogatjuk, ezzel befedve a tölteléket. A krokodil farka felé haladva egyre vékonyítsuk a \"testet\", a felesleges tésztadarabokból készítjük el a szemet, lábakat, stb. Egy olló segítségével formálhatunk fogakat, pikkelyeket. Felvert tojással megkenjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept