Keleszetés nélküli pogácsa
Keleszetés nélküli pogácsa
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kg finomliszt
- 2 dl napraforgó olaj
- 5 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 1,5 evőkanál só
- kb. 5 dkg vaj/margarin
- kb. 30 dkg reszelt sajt (füstölt vagy vegyesen pl. trappistával)
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
1 dl langyos, 1 kávéskanál cukros tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, néhány percet várunk, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi langyos tejet, lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell keleszteni a tésztát! A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra, megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal és reszelt sajtot szórunk rá. Feltekerjük. Átgyúrjuk, majd ismét kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogikat. Tetejüket megkenjük tojással, és reszelt sajttal megszórjuk (a maradék tésztát ismét összegyúrjuk, majd nyújtjuk, szaggatjuk, stb.). 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütő aljába érdemes forró vízzel teli edényt tenni, mert - mint minden kelt tésztának - ennek a pogácsának is jót tesz a keletkező gőz.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept