Ezzel dörzsöld át a vágódeszkát: 4 dolog, amitől tiszta és szagtalan lesz
A vágódeszka tisztítása több szempontból is problémás lehet.

Dia

	A deszkát először forró vízzel öblítsd át, majd töröld, illetve dörzsöld át hígítatlan ecetbe mártott ronggyal vagy szivaccsal. A fertőtlenítő és szagtalanító hatásáról egyaránt ismert ecetet végül öblítsd le hideg vízzel.

A deszkát először forró vízzel öblítsd át, majd töröld, illetve dörzsöld át hígítatlan ecetbe mártott ronggyal vagy szivaccsal. A fertőtlenítő és szagtalanító hatásáról egyaránt ismert ecetet végül öblítsd le hideg vízzel.

Dia

	A szódabikarbóna szintén híres szagtalanító hatásáról, így érdemes lehet ezt is bevetned, azonban miután beszórtad vele a deszka teljes felületét, hagyd állni egy kicsit, mielőtt szivaccsal alaposan átdörzsölöd. Ugyanúgy öblítéssel zárd a műveletet, mint az ecet esetében.

A szódabikarbóna szintén híres szagtalanító hatásáról, így érdemes lehet ezt is bevetned, azonban miután beszórtad vele a deszka teljes felületét, hagyd állni egy kicsit, mielőtt szivaccsal alaposan átdörzsölöd. Ugyanúgy öblítéssel zárd a műveletet, mint az ecet esetében.

Dia

	A fertőtlenítő hatású, nedvességet magába szívó sóval is érdemes ugyanúgy tenned, mint a szódabikarbónával. Utóbbit ráadásul össze is keverheted vele, hogy még hatékonyabb házi szert kapj.

A fertőtlenítő hatású, nedvességet magába szívó sóval is érdemes ugyanúgy tenned, mint a szódabikarbónával. Utóbbit ráadásul össze is keverheted vele, hogy még hatékonyabb házi szert kapj.

Dia

	Ha egy fél citrommal dörzsölöd át a vágódeszkát, nemcsak fertőtlenítheted, de elveheted a hagyma- vagy éppen a halszagot, és kellemes illatot adhatsz neki. A citromot használhatod önmagában, de akár szivacs helyett is a szódabikarbónás, illetve sós módszernél. Öblítés után ügyelj arra, hogy a vágódeszkát élére állítva szárítsd, úgy, hogy minél nagyobb felületen érje a levegő. Mindemellett bármilyen alaposan tisztítod is meg, a húsokhoz használt vágódeszkát érdemes gyakrabban cserélned.

Ha egy fél citrommal dörzsölöd át a vágódeszkát, nemcsak fertőtlenítheted, de elveheted a hagyma- vagy éppen a halszagot, és kellemes illatot adhatsz neki. A citromot használhatod önmagában, de akár szivacs helyett is a szódabikarbónás, illetve sós módszernél. Öblítés után ügyelj arra, hogy a vágódeszkát élére állítva szárítsd, úgy, hogy minél nagyobb felületen érje a levegő. Mindemellett bármilyen alaposan tisztítod is meg, a húsokhoz használt vágódeszkát érdemes gyakrabban cserélned.

Blog.hu ajánló
Fotó: