6 dolog, amit tilos alufóliába csomagolni: ezt tudnod kell róla!

Vannak élelmiszerek, amelyek csomagolására az alufólia nem alkalmas.

Dia

	Előbbi állítás, vagyis az alumínium oxidációjának elősegítése elsősorban a savas élelmiszerekre igaz. Magasabb savtartalommal bíró gyümölcsöket például - miután már félbevágtad, illetve szeletelted őket, vagyis az alufólia érintkezhet a levükkel - ne csomagolj el így, főként ne hosszabb időre, néhány nap alatt ugyanis nagyobb valószínűséggel jelentkezhet a hatás.

Előbbi állítás, vagyis az alumínium oxidációjának elősegítése elsősorban a savas élelmiszerekre igaz. Magasabb savtartalommal bíró gyümölcsöket például - miután már félbevágtad, illetve szeletelted őket, vagyis az alufólia érintkezhet a levükkel - ne csomagolj el így, főként ne hosszabb időre, néhány nap alatt ugyanis nagyobb valószínűséggel jelentkezhet a hatás.

Dia

	A gyümölcsökkel készült süteményeket, például az olyan gyümölcstorták egy-egy szeletét se csomagold alufóliába, ahol a gyümölcsök maguk is érintkezhetnek a felülettel.

A gyümölcsökkel készült süteményeket, például az olyan gyümölcstorták egy-egy szeletét se csomagold alufóliába, ahol a gyümölcsök maguk is érintkezhetnek a felülettel.

Dia

	Bizonyos zöldségekkel is érdemes óvatosnak lenned, különös tekintettel például a paradicsomra.

Bizonyos zöldségekkel is érdemes óvatosnak lenned, különös tekintettel például a paradicsomra.

Dia

	A paradicsomszósz esetében sem árt elővigyázatosnak lenned, ami igaz minden olyan ételre, mely tartalmazza, legyen szó akár a maradék lasagnéról.

A paradicsomszósz esetében sem árt elővigyázatosnak lenned, ami igaz minden olyan ételre, mely tartalmazza, legyen szó akár a maradék lasagnéról.

Dia

	Az ecetes finomságokat is tárold másként, például ne csomagolj alufóliába savanyú uborkát vagy ecetes céklát.

Az ecetes finomságokat is tárold másként, például ne csomagolj alufóliába savanyú uborkát vagy ecetes céklát.

Dia

	A savas ételeken kívül a sós élelmiszerekre is vonatkozik a jó tanács.

A savas ételeken kívül a sós élelmiszerekre is vonatkozik a jó tanács.

Ezt is szeretjük
Fotó: