8 házi praktika, hogy ne menjen tönkre túl hamar az étel

Egyszerűbb, mint hinnéd

Így tartanak sokkal tovább az élelmiszerek.

Dia


                        	Az ezüstkolloid baktériumölő hatása miatt képes késleltetni a rothadást, ezért érdemes vízzel együtt egy szórófejes flakonba tölteni belőle egy keveset, majd enyhén bepermetezni a növényeket, zöldségeket. Kattints, és tudj meg többet a szerről!

Az ezüstkolloid baktériumölő hatása miatt képes késleltetni a rothadást, ezért érdemes vízzel együtt egy szórófejes flakonba tölteni belőle egy keveset, majd enyhén bepermetezni a növényeket, zöldségeket. Kattints, és tudj meg többet a szerről!

Dia


                        	Ha a kenyértartót ecetes vízzel mosod át, a kenyér nem penészedik meg olyan gyorsan.

Ha a kenyértartót ecetes vízzel mosod át, a kenyér nem penészedik meg olyan gyorsan.

Dia

	Fontos, hogy a zöldségeket és gyümölcsöket csak közvetlenül felhasználás előtt mosd meg, ellenkező esetben hamar megromlanak.

Fontos, hogy a zöldségeket és gyümölcsöket csak közvetlenül felhasználás előtt mosd meg, ellenkező esetben hamar megromlanak.

Dia

	A légmentesen zárható edényekben, dobozokban való tárolás is biztos megoldást jelent.

A légmentesen zárható edényekben, dobozokban való tárolás is biztos megoldást jelent.

Dia

	A déligyümölcsök hosszabb ideig maradnak frissek és épek, ha egyenként selyempapírba csomagolod őket.

A déligyümölcsök hosszabb ideig maradnak frissek és épek, ha egyenként selyempapírba csomagolod őket.

Dia

	A kenyér sokáig puha marad, ha kendőbe tekered, a vágott részét pedig alufóliával burkolod be.

A kenyér sokáig puha marad, ha kendőbe tekered, a vágott részét pedig alufóliával burkolod be.

Dia

	A sajt nem szárad ki olyan gyorsan, ha a szélét vékonyan bekened vajjal.

A sajt nem szárad ki olyan gyorsan, ha a szélét vékonyan bekened vajjal.

Dia


                        	Ha egy zöldség már kissé fonnyadt, felfrissítheted, ha ecetes, sót vagy citromleves vízbe áztatod, majd gondosan lecsepegteted, és lefedve állni hagyod.

Ha egy zöldség már kissé fonnyadt, felfrissítheted, ha ecetes, sót vagy citromleves vízbe áztatod, majd gondosan lecsepegteted, és lefedve állni hagyod.

Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: