Ezt az egy dolgot mindig magammal viszem
Interjú Mautner Zsófia gasztrobloggerrel
Nem is gondolnád, mi az, amit nem tud soha nélkülözni. (x)

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

- Évekig diplomataként dolgoztál, és nagyot váltottál a Chili&Vanília bloggal. Ma már szakácskönyveid vannak, és főzőműsort vezetsz. Mikor alakult ki nálad a főzés szeretete?

- Főzős családban nőttem fel, úgyhogy volt honnan örökölni a gasztronómia szeretetét. Egyetem után egy évig New York-ban éltem, ahol óriási hatással volt rám az ottani kulturális és kulináris sokszínűség, azt hiszem, ott kattantam át annyira, hogy ez a szenvedély végül is egy új hivatásba sodort. Előtte és utána is sokat éltem külföldön, és mindenhonnan magammal hoztam az életembe, a lelkembe és a konyhámba is valami meghatározót, ami a mai ízlésemet és értékrendemet formálta.

- Külföldön biztos sok új barátot is szereztél. Velük hogyan tartod a kapcsolatot?

- Van egy nagyon különleges, tízfős nemzetközi baráti köröm, igazi multikulti társaság. Tizenöt éve, minden egyes május elsején találkozunk, valahol a világban. Egyetemistaként még hátizsákkal utaztunk, és diákszállásokon laktunk, ma már általában vízparti házat bérelünk, és ott töltünk el pár napot együtt.

Évről-évre egyre hihetetlenebbnek tűnik számomra, hogy ez a tizenöt éves barátság még mindig töretlenül tart. Pedig a külföldön kötött barátságok leggyakrabban időszakosak, néhány nyarat megérnek, aztán megy mindenki a saját útján. Bennünket mégis valami rendkívüli, különleges és szoros kötelék fűz egymáshoz. A nagy találkozókra csak évente egyszer kerül sor, de ha évközben valamelyikünk a másik városában jár, legalább egy kávéra biztos, hogy összefutunk.

- Hogyan, mivel töltötök egy ilyen baráti hétvégét?

- A tér és az idő ezeknél a találkozóknál teljesen irreleváns, mindegy, hogy melyik országban, milyen vízparton vagyunk, Az évek során az én emlékeimben is teljesen összemosódtak a helyszínek, a sztorik és a kulisszák, egyedül a személyek és a hangulatok állandóak. A kirándulásokat már feladtuk, mert rájöttünk, hogy sokkal többet adnak az önfeledt, órákon át tartó kávézások a teraszon, a késő esti közös főzések és a hosszú beszélgetések, amelyek alatt egyévnyi barátságot kell bepótolni. Egy csésze kávé mellett mindig pont ott tudjuk folytatni, ahol előző évben abbahagytuk.

- Ők is beszállnak a főzésbe?

- Szerintük igen, bár ez leginkább az én szórakoztatásomban merül ki. Azért van némi munkamegosztás, a reggeli kávéfőzés és az esti borozás előkészítése mindig a fiúk hatásköre. Mondjuk, amióta viszem magammal nyaralásokra a kapszulás kávégépemet, azóta ez nem túl megterhelő feladat. Naponta tizenkét-tizenöt főre főzni nagy munka, de imádom, mert olyan jó közben is együtt lenni. Ezek a pillanatok az életem legszebbjei közé tartoznak, sokszor eszembe jutnak.

- Van valami olyan specialitásod, amit mindig kérnek tőled?

- Egyszer, itt Magyarországon megkóstoltattam velük a csúsztatott palacsintát, ami akkora sikert aratott, hogy azóta minden évben kell sütnöm.

- Mi az, amit feltétlenül magaddal viszel egy ilyen hétvégére?

- Ha olyan helyen találkozunk, ahová autóval tudok menni, akkor mindig elviszem magammal a Nespresso kávégépemet, meg rengeteg különböző kávékapszulát. Ezen kívül a miniatűr fűszerkészletemet, hogy bármit tudjak főzni, bárhol is vagyunk a világon.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2477174&banner=2477468&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Blog.hu ajánló