Kvíz! Ismered mind a 10 konyhai fogalmat: al dente, julienne, medium rare?

Töltsd ki a kvízt, és tedd próbára a tudásod!

GettyImages-1200933502
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki gyakran főz, otthonosan mozog a konyhában. Tudja, miért melyik polcra nyúljon, és melyik fűszerért, ha ízesebbre szeretné a fogást. Az otthon szerzett rutin azonban nem mindig jár együtt a főzés fogalmainak pontos ismeretével.

Főzőműsorok és receptoldalak leírásaiból idővel sok új szóval gazdagodhat konyhai szókincs. Ha magad is tanultál már néhányat, kvízünkkel próbára teheted tudásod. Tíz kérdést teszünk fel, kérdésenként három válaszlehetőséggel.

10 kérdéses konyhai kvíz

Vajon hány kérdésre sikerül helyesen válaszolnod?

Kvíz! Ismered mind a 10 konyhai fogalmat: al dente, julienne, medium rare?
Indulhat a kvíz 10 kérdéses játék

1. Milyen a tészta, ha al dente?

2. Mire vágjuk a zöldséget, ha julienne-re vágjuk?

3. Mit készítünk, ha besamelt csinálunk?

4. Milyen a steak, ha medium rare?

5. Mit jelent, ha flambírozzuk az ételt?

6. Miben más a párizsi bunda a hagyományos panírhoz képest?

7. Mit csinálunk, ha megspékeljük a húst?

8. Mit csinálunk a hússal, amikor irdaljuk?

9. Mi a szuflé?

10. Mit jelent a dresszing?

/ találat Eredmény
/10 találat - összesen:
Ezt is szeretjük